Први уредник култне емисије „Сноп“ Милан Ракић посјетио Завод

 

   

 

 

 

 

15. фебруара 2023.

 

Први уредник култне пољопривредне емисије „Сноп", Милан Ракић, која се на Радио-телевизији Републике Српске емитује готово 30 година, посјетио је Завод и том приликом разговарао са запосленима из одсјека пољопривреде и односа са јавношћу.


Ракић је искористио прилику да се лично упозна са најновијим показатељима из статистике пољопривреде, а све за потребе предстојећег јубилеја од 30 година поменуте емисије, која је први пут на националној телевизији емитована 25. фебруара 1993. године.


Овај агроном у пензији, иза којег је 38 година новинарског стажа, говорио је о свом искуству новинара, изазовима професије кроз деценије, а представници Завода могли су да виде радну свеску са садржајем емисија, почевши од премијерног издања.


Након 16 година рада на „Снопу" и одласка у заслужену пензију 2010. године, Ракић је режирао неколико документарних филмова и написао неколико књига.


Представници Завода су Ракићу уручили најновије сложене публикације Завода, „Статистички годишњак", „Ово је Република Српска", „Градови и општине Републике Српске" и „Циљеви одрживог развоја Републике Српске".


Ова посјета је још једна потврда да су врата Завода увијек отворена за све кориснике.