Свечана Академија поводом 30 година постојања и рада Завода

 

 

Републички завод за статистику је у петак 11. новембра 2022. године (11. 11. у 11ч) Свечаном академијом у Банском двору у Бањалуци прославио 30 година постојања и рада.


Директор Завода Дарко Милуновић нагласио је колико је 30 година значајан јубилеј за Завод који ће и у будућности наставити са тачним, поузданим и одговорним радом на производњи статистичких података.


Милуновић је истакао и да ће се Завод убудуће усмјерити на позиционирање и брендирање статистике на још бољи начин.


Поводом обиљежавања јубилеја, Завод је уручио захвалнице медијима, представницима статистика и институцијама заслужним за производњу статистике, као и бившим директорима Завода.


Свечаној академији присуствовао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, бројни министри у Влади Републике Српске, представници јавних предузећа, завода за статистику из региона, званице из јавног и друштвеног живота.


Премијер Републике Српске Радован Вишковић истакао је да је Републички завод за статистику престижна и једна од најзначајнијих институција у Српској. Он је оцијенио да је статистика веома битна за свако друштво, јер владине институције највише користе статистичке податке. Такође је напоменуо колико су нове просторије Завода важне за рад и све раднике.


Завод је поводом 30 година рада и постојања израдио монографију и филм.