Уручене захвалнице Завода заслужнима за успјешну производњу статистике

 

 

Директор Републичког завода за статистику Дарко Милуновић уручио је захвалнице Завода заслужним институцијама за успјешну производњу статистике, поводом 30 година постојања и рада Завода.

На састанку са овлашћеним произвођачима статистике и административним изворима података, који је одржан у четвртак 10. новембра 2022. године у просторијама Завода у Бањалуци, Милуновић је изразио задовољство досадашњом сарадњом са институцијама, које у значајној мјери доприносе производњи статистике.

Такође, разговарало се и на који начин да се сарадња Завода и овлашћених произвођача статистике, као и административних извора података унаприједи, на задовољство свих корисника статистичких података.

Захвалнице Републичког завода за статистику за успјешну производњу статистике уручене су сљедећим институцијама: Министарству финансија, Министарству управе и локалне самоуправе, Министарству унутрашњих послова, Министарству рада и борачко-инвалидске заштите, Агенцији за банкарство, Агенцији за посредничке, информатичке и финансијске услуге, Републичком хидрометеоролошком заводу, Институту за јавно здравство, Фонду за пензијско и инвалидско осигурање и Пореској управи, док ће Министарству правде и Фонду здравственог осигурања бити накнадно уручене.

Тридесет година Републичког завода за статистику биће званично обиљежено Свечаном академијом 11. новембра 2022. године у 11 часова у Банском двору у Бањалуци.