Шести по реду састанак Управног одбора „IPA 2017 Twinning“ програма

 

 

Данас се у просторијама Завода одржава шести по реду састанак Управног одбора „IPA 2017 Twinning" програма Европске уније за Босну и Херцеговину.


На састанку се разматрао пети тромјесечни извјештај и шести текући радни план о „Twinning" пројекту „Наставак подршке реформи статистичког система у Босни и Херцеговини".


Пројекат имплементирају Агенција за статистику Босне и Херцеговине, Федерални завод за статистику, Републички завод за статистику Републике Српске, Централна банка Босне и Херцеговине - Јединица за макроекономске анализе и Управа за индиректно опорезивање, као корисници. Такође, пројекат имплементирају и Статистички завод Данске као старији партнер, Статистички завод Шведске и статистике Финске, као млађи партнери. Стручњаке за пројекат обезбјеђује ИСТАТ - Италијански институт за статистику.


Главне активности овог састанка су да надгледа и верификује напредак и постигнућа кроз обавезне резултате по компонентама. Управни одбор прати детаљан план рада и буџет „Twinning" програма за период од 24 мјесеца који почиње 15. марта 2021. године и завршава се 14. марта 2023. године.