Милуновић на инвестиционој конференцији "Invest Srpska 2022"

 

 

В. д. директора Републичког завода за статистику Дарко Милуновић учествује на другој инвестиционој конференцији "Invest Srpska 2022", која се у организацији Инвестиционо-развојне банке Републике Српске одржава у Приједору.


Kонференција је окупила високе званице из земље и свијета, а тридесетак реномираних панелиста дискутује о привредним, економским и другим темама које имају утицај на развој економије Републике Српске.


Учесници ће се бавити и утицајем који актуелна глобална дешавања имају на домаћа друштвено-економска кретања и инвестициону активност Српске на међународној сцени.


Конференција представља наставак снажне промоције потенцијала Републике Српске и њених општина и градова, чији је циљ већи прилив квалитетних директних страних улагања у Српску, нова запошљавања и јачање привредног амбијента.


"Invest Srpska 2022" окупила је око 200 учесника, те гостију из Русије, Аустрије, Грчке, Словеније, Србије и других земаља који о актуелним економским изазовима разговарају кроз седам панела 6. и 7. септембра 2022. године у хотелу "Приједор".