Састанак са представницима Twinning и EUPHC 2 пројеката

 

 

Представници Републичког завода за статистику Републике Српске, одржали су 17. септембра, у просторијама Завода, састанак са Управним одбором Twinning пројектa IPA 2008, као и састанак са Управним одбором EUPHC 2 пројектa.

 

Најприје су директорка др Радмила Чичковић и замјеник директора Радосав Савановић, разговарали са Шарлоте Јул Хансен, представницом Управног одбора Twinning пројектa „Подршке државној и ентитетским статистичким институцијама, фаза V", и том приликом било је ријечи о статусу пројекта и разматрању осмог прелиминарног тромјесечног извјештаја, као и о планирању активности за девето пројектно тромјесечје.

 

Након тога Радосав Савановић и помоћник директора Богдана Радић састали су се са Управним одбором EUPHC 2 пројекта, у склопу чега су имали прилику да са Еде Џоном разговарају о врло битним стварима везаним за предстојећи попис становништа, од обуке пописног особља, ревизије материјала за обуку, контроли обухвата и квалитету пописних података, начину информисања јавности, али и дисеминацији, односно објављивању резултата крајњим корисницима.

 

Иначе, EUPHC 2 пројекат представља техничку помоћ Европске уније статистичким институцијама на попису становништва, домаћинстава и станова.

 

 

  ФОТО АЛБУМ