Отворен процес јавних консултација о преднацрту Средњорочног плана рада РЗС РС, 2023-2025.

 

Републички завод за статистику у складу са Законом о стратешком планирању и управљању развојем у Републици Српској („Службени гласник Републике Српске", број 63/21) и Уредбом о спроведбеним документима („Службени гласник Републике Српске", број 8/22) отвара процес јавних консултација о преднацрту:

 

Средњорочног плана рада Републичког завода за статистику за период 2023-2025. година.


Предметним документом дефинишу се активности из надлежности Завода, за наредни трогодишњи период, које ће се прецизније дефинисати кроз годишње планове рада, а чиме се осигурава реализација стратешких циљева дефинисаних Стратегијом развоја статистике Републике Српске 2030.


Будући да Завод као републичка управна организација и надлежни орган за послове статистике у Републици Српској континуирано настоји да унаприједи сарадњу са корисницима података, социоекономским партнерима и широм јавношћу, позивамо све заинтересоване органе, организације, правна и физичка лица да нам своје примједбе и сугестије на предложени документ доставе путем мејла stat@rzs.rs.ba, најкасније до 20.03.2022. године.


Након што Завод прикупи све примједбе и сугестије, Средоњорочни план рада биће достављен на мишљење Генералном секретаријату Владе Републике Српске.