Ово је Република Српска, 2011.

 

 "Ово је Република Српска" је публикација намијењена најширем кругу корисника статистичких података и једна је од званичних публикација Републичког завода за статистику. 

 

Циљ публикације је да се на сажет, али ипак свеобухватан начин, кроз 25 области друштвеног и економског живота прикажу статистички подаци о Републици Српској у периоду од 2005. до 2009. године са акцентом на 2009. годину. По први пут у овој публикацији, коју Завод редовно објављује од 2008. године,  дати су аналитички текстови о демографским, економским и социјалним појавама, као и појавама из области рада и животне средине. Притом, корисницима публикације пружа се и могућност за поређење податка из Републике Српске са подацима из земаља окружења, а такође и Европске Уније.

 

Ову малу, али садржајну публикацију, карактерише сликовит начин представљања статистичких података уз мноштво графикона, што омогућује корисницима да створе јаснију слику  о Републици Српској.

 

Поред података које прикупља и обрађује Републички завод за статистику, у публикацији се дају и статистички подаци других овлашћених органа и организација.

 

Искрено се надам да ће Вам ова публикација пружити обиље корисних, занимљивих и актуелних информација.

 

 

 

Ово је Република Српска, 2011.                                                                                                                   

Ово је Република Српска, 2011. (EXCEL табеле)