Радни састанак у Одјељењу за публиковање, односе са јавношћу и повјерљивост статистичких података

 

 

У уторак 6. марта 2018. године одржан је радни састанак у Одјељењу за публиковање, односе са јавношћу и повјерљивост статистичких података Републичког завода за статистику Републике Српске.



Током састанка, на којем су присуствовали директор и заменик Завода, др Радмила Чичковић и Радосав Савановић, а који је водио начелник Одјељења Владан Сибиновић, анализиран је рад у 2017. години, са посебним освртом на крај године, када Завод поред стандардних статистичких саопштења и билтена, објављује и најсложеније публикације, Статистички Годишњак, Ово је Република Српска, Жене и мушкарци у Републици Српској, а први пут објављена је и публикација Градови и општине Републике Српске.



Истакнуто је и да је Завод у 2017. години имао највише регистрованих публикација на нивоу БиХ, уписаних у ИССН центру БиХ.



Планиране су активности у наредна три мјесеца, а било је ријечи и о друштвеним мрежама путем којих Завод, између осталог, куминицира са својим корисницима, односно како и на који начин да се та комуникација додатно унаприједи.