Ово је Република Српска, 2015.

 

 

Намјена ове публикација је да читаоцима на популаран начин и у кратким цртама представи основне показатеље стања и промјена економског и друштвеног живота Републике Српске.



За податке у табелама и графиконима испод којих није наведен извор података, извор представљају редовне статистичке активности које спроводи Републички завод за статистику.



За табеле и графиконе који приказују податке прикупљене и обрађене од стране других овлашћених органа и организација, извор података је увијек наведен испод табеле, односно графикона.

 

 

Због боље прегледности, подаци у неким табелама и графиконима исказани су у већим јединицама мјере (хиљаде, милиони), а усљед заокруживања, укупни износи не слажу се увијек са збиром података за појединачне категорије.



Подаци који се дају по одређеним нивоима класификације дјелатности, исказани су према КД БиХ 2010, која садржајно и структурно у потпуности одговара ЕУ Статистичкој класификацији дјелатности NACE Rev.2. Прерачун података на КД БиХ 2010 је извршен за период 2005-2010. година. Прикупљање и обрада података за 2011. и 2012. годину се директно заснивала на КД БиХ 2010.



Напомена: У поглављима у којима су табеларно приказани подаци у вези са КД БиХ, подручја класификације дјелатности су приказана словним ознакама по енглеском алфабету, у складу са међународним означавањем, а пуно објашњење наведених ознака дато је већ на почетку публикације у поглављу „Подручја дјелатности".

 

Ово је Република Српска, 2015.                                                                                                                   


Ово је Република Српска, 2015. (табеле и графикони)